PIATA IMOBILIARA ONLINE - IASI


ANUNTURI IMOBILIARE
 
CONVERTOR VALUTAR
Curs BNR azi 21/10/2018
Suma
Din
In
ADMINISTRARE CONT
ARTICOLE
Termeni si conditii

Anunturi imobiliare Brasov
Imobiliare Constanta
Anunturi imobiliare Timis
Anunturi imobiliare Bucuresti
Imobiliare Craiova
Anunturi imobiliare Arad

Remedii naturiste
Saltele pat
Construirea unei case, acte necesare
Publicat de diana in data de 2008-07-03:
 

Constuirea unei case este o alternativa pentru iesenii care nu se multumesc cu traiul de la bloc.
Sa construiesti o casa, sa plantezi un copac si sa faci un copil sunt lucruri care, se zice, trebuie realizate de fiecare om. Pentru foarte multi dintre acestia, a avea o casa proprietate personala ramane un vis, multa vreme neimplinit, dar norocosii care dispun de suficienti bani ca sa isi ridice caminul pe care si l-au dorit, trebuie sa stie la ce sa se astepte atunci cand pornesc un astfel de proiect imobiliar.
Dincolo de problemele cu achizitionarea terenului, a materialelelor de constructie sau cu gasirea constructorului potrivit, viitorul proprietar trebuie sa aiba la dosar o serie de avize, certificate si autorizatii care sa ii permita sa isi
construiasca imobilul.
Pentru a putea construi casa pe terenul ales, proprietarul trebuie sa faca rost de CERTIFICATUL DE URBANISM (C.U.), act care atesta faptul ca respectivul imobil poate sa fie construit acolo. Certificatul de urbanism se obtine de la primarie.
Solicitantul certificatului de urbanism trebuie sa inainteze un dosar care sa cuprinda: actul de proprietate asupra terenului, cadastrul, intabularea, un memoriu si un formular tip, completat. Dupa ce a depus aceste acte, cel care doreste sa construiasca respectiva casa trebuie sa astept mai bine de o luna pana sa primeasca certificatul de urbanism.
Acesta este totusi doar un prim pas, pentru ca nu este suficient sa ai certificatul de urbanism pentru a putea sa iti construiesti o casa.
Urmeaza obtinerea de avize, atat de la de la diferitele institutii publice (mediu, sanatate publica etc etc) cat si de la furnizorii de utilitati, pentru ca viitoarea casa are nevoie de gaze, apa, telefonie, internet, canal si multe altele.
Inca putin si constructia casei poate incepe. Ultima autorizatie, absolut necesara este cea de construire. Fara acest ultim document nu poate fi vorba de ridicarea nici unui imobil. Autorizatia de construire a casei este eliberata de primarie in baza certificatului de urbanism, a proiectului casei, precum si a numeroaselor avize.
Odata obtinute toate aceste acte, se poate trece la construirea casei.
Autorizatia de construire a casei este obtinuta intr-o luna.
Toata aceasta spirala a hartiilor poate parea un pic complicata si obositoare, dar este necesara si face posibila construirea
casei mult-dorite.

Alte articole
Copyright anunturi-imobiliare-iasi.ro