PIATA IMOBILIARA ONLINE - IASI


ANUNTURI IMOBILIARE
 
CONVERTOR VALUTAR
Curs BNR azi 21/10/2018
Suma
Din
In
ADMINISTRARE CONT
ARTICOLE
Termeni si conditii

Anunturi imobiliare Brasov
Imobiliare Constanta
Anunturi imobiliare Timis
Anunturi imobiliare Bucuresti
Imobiliare Craiova
Anunturi imobiliare Arad

Remedii naturiste
Saltele pat
Amenzi pentru terenuri necultivate
Publicat de terenuri agricole in data de 2011-11-04:
 

Terenurile agricole care raman an de an necultivate vor produce totusi ceva pentru proprietarii lor: amenzi usturatoare.

Proiectul de ordonanta elaborat de Ministerul Agriculturii este gata si urmeaza ca in scurt timp sa fie pus in practica. Aceasta lege a fost gandita in ideea impulsionarii utilizarii terenului arabil romanesc. Proprietarii de terenuri care nu se vor supune cerintelor legii si isi vor lasa pamanturile nemuncite, risca amenzi intre 200 si 400 de lei pentru fiecare hectar de teren agricol necultivat.

Prevederile legii se aplica tuturor detinatorilor de terenuri agricole, indiferent daca acestia sunt sau nu agricultori. Proprietarii sunt obligati sa le lucreze sau macar sa le intretina, chiar daca este vorba doar de pajisti care trebuie cosite sau folosite pentru pasunat.

Amenzi si pentru extravilan
Terenurile agricole si neagricole ce apartin spatiului extravilan trebuie sa fie la randul lor intretinute, astfel incat acolo sa nu creasca scaieti sau alta vegetatie de acest gen. Proprietarul care nu se conformeaza acestor prevederi poate sa primeasca amenzi intre 200 si 400 lei pentru fiecare hectar necultivat.
“Pentru recidivisti”situatia este si mai grava, cuantumul amenzilor crescand astfel: in primul an 200 lei amenda pentru fiecare hectar de teren necuratat, 300 lei pentru al doilea an si 400 de lei pe hectar, in cazul in care proprietarul nu a respectat legea trei ani la rand.
APIA si Ministerul Agriculturii vor fi responsabile cu verificarea aplicarii legii.

Exceptii
Proprietarii terenurilor degradate si poluate, improprii productiei agricole, proprietarii pamanturilor care au fost afectate de dezastre naturale, cei care din diferite motive nu le mai pot munci, precum si alte cazuri de forta majora, sunt exceptati de la prevederile acestei legi si nu vor fi amendati.


Alte articole
Copyright anunturi-imobiliare-iasi.ro